Πάμε Κοπεγχάγη !

1.      Πληροφορίες για την Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη, από ψαροχώρι των Βίκινγκ κατάφερε με το πέρασμα των αιώνων να αναπτυχθεί και να εδραιωθεί ως πρωτεύουσα της Δανίας και της Νορβηγίας τον 18ο αιώνα. Σήμερα, η Κοπεγχάγη είναι ένα από τα κυριότερα οικονομικά κέντρα της Βόρειας Ευρώπης και το πολιτιστικό, οικονομικό και κυβερνητικό κέντρο της Δανίας. Είναι μία πρωτεύουσα που προσφέρει ίσως την ιδανικότερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της, με διάσημη την ποδηλατική κουλτούρα, να περιβάλλεται από δεκάδες κανάλια, ατελείωτους λιθόστρωτους δρόμους, πολλά γραφικά αρχοντικά και πάρα πολλά πάρκα. Μία πόλη με ροκοκό κτίρια, γκουρμέ εστιατόρια και μπαρόκ διάθεση! Αυτή είναι η Κοπεγχάγη! Μία πόλη σαν καρτ ποστάλ!   

 

2.      Πως θα φτάσετε στην Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη ως μία σύγχρονη πόλη διαθέτει το αεροδρόμιο Kastrup, όπου σύμφωνα με το Forbes  κατατάσσεται ως ένα από τα κορυφαία αεροδρόμια στον κόσμο. Βρίσκεται μόλις 8 χλμ από το κέντρο της πόλης μεταξύ των πόλεων της Tarnby και Dragor, δηλαδή μόλις 15 λεπτά απόσταση. Η πόλη της Δανίας εξυπηρετείται από πολλες αεροπορικές εταιρείες με πολλές πτήσεις καθημερινά.

Επιπροσθέτως, η Κοπεγχάγη διαθέτει άλλα δύο αεροδρόμια όπου μπορεί να εξυπηρετηθεί ο επισκεπτής της, το αεροδρόμιο Roskilde και το Sturup του Malmo, μόλις 40 λεπτά από το κέντρο. Η πόλη διαθέτει άψογο σύστημα συγκοινωνιών, όπου ο κάθε τουρίστας μπορεί να εξυπηρετηθεί για ολόκληρη την πόλη.

 

3.       Τι να δείτε στην Κοπεγχάγη

Σίγουρα το πιο ξακουστό σημείο της Κοπεγχάγης είναι το μπρούτζινο άγαλμα της Μικρής Γοργόνας,  από το πασίγνωστο ομώνυμο παραμύθι του Hans Christian Andersen, όπου είναι και πόλος έλξης όλων των τουριστών! Κοντά στην περιοχή του αγάλματος βρίσκεται το Kastellet, το παλιό φρούριο, το οποίο έχει μετατραπεί σήμερα σε πάρκο αναψυχής.

Εξίσου άλλο ένα δυνατό σημείο της πρωτεύουσας είναι το Παλάτι της Δυναστείας των Κρίστιαν «Κρίστιανσμποργκ», το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Κοπεγχάγης στο νησί Stotsholmen και αποτελεί έδρα του σημερινού Κοινοβουλίου, του Ανωτάτου Δικαστηρίου, του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας και της βασιλικής οικογένειας.

Βασικό σημείο χαλάρωσης για κάθε τουρίστα όπως και για κάθε δανέζο είναι η Προκυμαία της Κοπεγχάγης! Πρόκειται για ένα συγκρότημα πολύχρωμων κτιρίων του 17ου αιώνα, με το πιο παλιό να χρονολογείται από το 1661, και  σήμερα φιλοξενούν ένα τεράστιο πλήθος από καφετέρειες, μπαρ και εστιατόρια. Καθώς απολαμβάνεται την περατζάδα σας μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά και τα ξύλινα παραδοσιακά πλοία τα οποία είναι αραγμένα στην προκυμαία.

Ονομαστικά, άλλα σημαντικά αξιοθέτα της Κοπεγχάγης είναι:

         1. Η Νέα Πλατεία του Βασιλιά, Kongens Nytorv, η οποία κατά πολλόυς είναι  η ομορφότερη

             πλατεία της Κοπεγχάγης

         2. Η Μαρμάρινη Εκκλησία «Frederiks Kirke»

         3. Η Πλατεία Μονής των Φραγκισκανών «Grabrodretorv»

         4. Η Βασιλική Σκηνή, η οποία ανήκει στο Βασιλικό Θέατρο της Δανίας η οποία βρίσκεται στην

            περιοχή Frederiksstaden        

         5. Το Λούνα Παρκ «Tivoli», στους διάσημους ομώνυμους κήπους που λειτουργούν από το 1843,

       είναι το 2ο παλιότερο λούνα πάρκ στον κόσμο και το 4ο πιο επισκέψιμο στην Ευρώπη με

       περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

         6. Τέλος, Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επισκεφτείτε τον πεζόδρομο Stroget, το μεγαλύτερο

             εμπορικό πεζόδρομο της  Ευρώπης, ο οποίος σφύζει από μεγάλες μπουτίκ σχεδιαστών και

             πολυκαταστημάτων! Αν και η προσπάθεια της πεζοδρόμησης του είχε τρομάξει πολύ τους

             Δανέζους, πλέον είναι πολύ περήφανοι για αυτό το μεγάλο στόχο!