Πάμε Μύκονος !

1.      Πληροφορίες για τη Μύκονο

Η Μύκονος βρίσκεται στις βορειοανατολικές Κυκλάδες, γειτονεύει με τη Δήλο και τη Ρήνεια, δύο μικρά επισκέψιμα νησάκια με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, μόλις 3,5 χιλιόμετρα μακρυά από το νησί.

Η φήμη της Μυκόνου αγγίζει παγκόσμια επίπεδα μιας και είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή, τις γκουρμέ γεύσεις της, τα κοσμικά πάρτυ, τους celebrities είτε εγχώριους είτε ξένους που επισκέφτοναι κάθε χρόνο το νησί και για τα χαρακτηριστικά λευκά κυκλαδίτικα σπίτια που φιλοξενούν κάθε χρόνο πρωτοποριακές εκθέσεις μόδας και τέχνης! Αυτά τα στοιχεία είναι τα κομμάτια του παζλ που ενώνονται και κάνουν τη Μύκονο το νησί του κοσμοπολιτισμού και των αντιθέσεων!

 

2.      Πως θα φτάσετε στη Μύκονο

Το νησί της Μυκόνου διαθέτει δικό της αεροδρόμιο, το οποίο απέχει 4 χιλιόμετρα από τη Χώρα του νησιού, και κατά τους θερινούς μήνες δέχεται καθημερινά απευθείας πληθώρα πτήσεων από διάφορες ευρωπαΐκές χώρες ενώ από την Αθήνα υπάρχουν πολύ τακτικά δρομολόγια!

Στη Μύκονο μπορεί κανείς να πάει και ακτοπλοΐκώς, είτε από Πειραιά είτε από Ραφήνα. Διαθέτει δύο λιμάνια το νησί, το πιο παλιό λιμάνι είναι στη χώρα, ενώ το δεύτερο και το πιο σύγχρονο είναι μόλις δέκα λεπτά πιο έξω από τη χώρα.

 

3.       Τι να επισκεφτείτε στη Μύκονο

Η Χώρα της Μυκόνου διαθέτει το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο έχει στη διάθεση του πολλά αρχαία ευρήματα από το ιερό νησί της Δήλου καθώς και τη Βιβλιοθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου .

Επίσης διαθέτει το Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο είναι από τα ωραιότερα του είδους του στην Ελλάδα και το Ναυτικό Μουσείο μέσα από το οποίο διαφένεται ξεκάθαρα η σχέση του νησιού με τη θάλασσα.

Η εκκλησία της Παραπορτιανής, συγκρότημα 5 εκκλησιών απαράμιλης αισθητικής, άξιας θαυμασμού μιας και συνέβαλε στη ‘σμίλευσή’ της όχι μόνο ο άνθρωπος αλλά και ο χρόνος!

Η Μύκονος όμως είναι κυρίως γνωστή για τις κοσμικές της παραλίες, μερικές από τις οποίες είναι γνωστές ως την άλλη άκρη του κόσμου όπως το Paradise και το Super Paradise! Ονομαστικά άλλες παραλίες για κοσμικές βουτιές είναι η Παράγκα, η Ψαρρού, ο Πλατύς Γυαλός και ο Ορνός. Άλλες γνωστές εναλλακτικές παραλίες είναι ο Άγιος Σώστης και ο Πάνορμος.