Πάμε Σαντορίνη !

      1.      Πληροφορίες για τη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη, σε συνδυασμό με την Ανάφη, είναι το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων. Η καλντέρα του ηφαιστείου η οποία σχηματίστηκε μετά τη καταβύθιση που προκλήθηκε μετά από μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη του 16ου αιώνα π.Χ., είναι ένα από τα σπανιότερα φαινόμενα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι σημαντικότεροι και γνωστότεροι οικισμοί του νησιού, τα Φηρά και η Οία, βρίσκονται στο χείλος της Καλντέρας και προσελκύει πληθώρα κόσμου καθημερινά για να θαυμάσουν και να αποθανατίσουν το γνωστό σε όλους ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης!

 

      2.      Πως θα φτάσετε στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη διαθέτει κρατικό αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται 7 χιλιόμετρα έξω από τα Φηρά και 17 χιλιόμετρα από την Οία. Μπορείτε να ταξιδέψετε από Αθήνα με απευθείας πτήσεις, τα δρομολόγια είναι καθημερινά και υπάρχει ποικιλία συνδυασμών πτήσεων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Επίσης, στην Σαντορίνη μπορεί να φτάσει κανείς και με πλοίο, από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας καθώς και από άλλα νησιά όπως τη Νάξο, την Πάρο, τη Σύρο, την Κρήτη και πολλά ακόμα. Γενικότερα, η Σαντορίνη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσει κανείς τις διακοπές του και να μεταφερθεί αργότερα σε άλλα νησιά του Αιγαίου.

 

       3.       Τι να επισκεφτώ στη Σαντορίνη

Λόγω της γεωλογικής της ιδιομορφίας η Σαντορινή θεωρείτο η «Πομπηία της Ελλάδας», μιας και λόγω του ηφαιστείου, το οποίο εξερράγει 3.500 χρόνια πριν, έχει θαφτεί κάτω από τη γη η αρχαία πόλη Ακρωτήρι. Οι αρχαιολόγοι είναι ακόμη στο στάδιο των εκσκαφών και ο αρχαιολογικός χώρος παραμένει κλειστός.

Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε την αρχαία Θήρα η οποία βρίσκεται στην νοτιοανατολική κορυφή του υψηλότερου βουνού της Σαντορίνης, του Προφήτη Ηλία. 

Φυσικά, το πιο πολυσυζητημένο κομμάτι της Σαντορίνη είναι το ηλιοβασίλεμα της το οποίο αξίζει κανείς να το θαυμάσει και να το αποθανατίσει από την περιοχή της Οίας.

Στα Φηρά, το πιο κοσμοπολίτικο σημείο της Σαντορίνης, μπορεί κανείς να επισκεφτεί το λαογραφικό μουσείο, τις δυο Μητροπόλεις (μία Καθολική και μία Ορθόδοξη),  την πολυφωτογραφημένη εκκλησία του Αγίου Μηνά η οποία δεσπόζει σε όλες τις καρτ ποστάλ του νησιού και φυσικά το φρούριο από το Μεσαίωνα.

Τέλος, λόγω των ηφαιστειακών εκρήξεων η Σαντορίνη φημίζεται για τις ξεχωριστές της παραλίες, που συνήθως δεν έχουν άμμο αλλά μαύρα βοτσαλάκια. Οι περισσότερες από αυτές έχουν βαθιά κρυστάλλινα νερά αλλά και πολύ κρύα λόγω του βάθους.

Η πιο γνωστή παραλία του νησιού είναι η Κόκκινη παραλία όπου κυριαρχούν οι τεράστιοι κόκκινοι λόφοι από τη λάβα οι οποίοι περικυκλώνουν τη μαύρη άμμο. Το τοπίο, σε συνδυασμό με το μπλε της θάλασσας είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Άλλές γνωστές παραλίες του νησιού είναι το Καμάρι, ο Μονόλιθος, η Οία, η Περίσσα, η Περίβολος και η Βλυχάδα.