Πάμε Ρώμη !

1.  Πληροφορίες για τη Ρώμη

Η πόλη της Ρώμης είναι μία γνήσια πρωτεύουσα, έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και του Βατικανού, ισορροπεί ανάμεσα στο παρόν, το πρόσφατο παρελθόν και τα 3000 χρόνια ιστορίας, έχει επάξια τον χαρακτηρισμό « της αιώνιας πόλης»!

Όχι άδικα, ο γνωστός ζωγράφος Πικάσο τη χαρακτήρισε ως την «μητρόπολη με τις τρεις αιωνιότητες – της ηλιοφάνειας, της ουράνιας αύρας και της μουσικής των αιθέρων». Η πόλη της Ρώμης για να ανακαλυφθεί πραγματικά πρέπει να την περπατήσει κάποιος γιατί από μόνη της είναι ένα υπαίθριο μουσείο, με μπαρόκ κτήρια και λιθόστρωτα δρομάκια.

Η Ρώμη πέραν από τα μνημεία της έχει να επιδείξει και τη βιομηχανία της μόδας με τα πολυτελή καταστήματά της και τους διάσημους οίκους της σε όλη την υφήλιο!

Επίσης, στην Ρώμη μπορείτε να απολαύσετε τους διάσημους ιταλικούς καφέδες της, την ιταλική της κουζίνα με τις διάσημες πίτσες της και φυσικά τα χειροποίητα παγωτά της!

 

 2.  Πως να ταξιδέψετε στη Ρώμη

Το μεγαλύτερο και το πιο πολυσύχναστο αεροδρομίο της Ρώμης, με 30,000,000 επιβάτες ετησίως είναι το Λεονάρντο Ντα Βίντσι ή Φιουμιτσίνο. Υπάρχει ακόμα και ένα μικρότερο, το οποίο εξυπηρετεί πτήσεις τσάρτερ και χαμηλού κόστους εταιρείες,  το Τσιαμπίνο.

 

      3.  Τι να επισκεφτείτε στη Ρώμη

Η Ρώμη με τις αμέτρητες πλατείες, τα αναρίθμητα αρχαία αγάλματα, τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, το μεσαιωνικό χαρακτήρα και το αναγεννησιακό μπαρόκ είναι μία πόλη κόσμημα ελκυστική για κάθε επισκέπτη. Σημαντικό ρόλο στην ομορφιά της παίζει και ο ποταμός Τίβερης που διασχίζει το ιστορικό κέντρο.

Το πιο εντυπωσιακό και επιβλητικό κτίριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, γνωστό και ως αμφιθέατρο του Φλαβιανού, το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο κτίριο της εποχής. Οι αυτοκράτορες χρησιμοποιούσαν το Κολοσσαίο για να ψυχαγωγούν το κοινό τους και να αυξάνουν τη δημοτικότητά τους.

Κεντρική φιγούρα στη Ρώμη είναι το πιο διάσημο και αναμφισβήτητα το πιο όμορφο συντριβάνι, η Φοντάνα ντι Τρέβι (Fontana Di Trevi) στην ομώνυμη πλατεία Πιάτσα Ντι Τρέβι (Piazza di Trevi). Πρωταγωνιστής του σιντριβανιού το άγαλμα του Ποσειδώνα, μυθικός Θεός της θάλασσας.

Άξια θαυμασμού είναι φυσικά και η Πόλη του Βατικανού, όπου είναι ανεξάρτητο κρατίδιο από το 1929. Με τη περιήγησή σας εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου και το Μουσείο του Βατικανού. Απαράμιλλη θέα προσφέρεται και από το θόλο του Αγίου Πέτρου, όπου μπορείτε να θαυμάσετε την απόλυτη συμμετρία της κιονοστοιχίας του Μπερνίνι.

Ονομαστικά άλλα σημεία της πόλης που είναι άξια θαυμασμού είναι:

  1. Το Πάνθεον
  2.  Η Πιάτσα Ναβόνα (Piazza Navona)
  3.  Η πλατεία της Ισπανίας (Piazza di Spagnia)
  4.  Το κάστρο του Αγίου Αγγέλου (Castel SantAngelo)
  5.  Η Πιάτσα ντε Πόπολο (Piazza del Popolo)
  6.  Η Βίλλα Μποργκέζε (Villa Borghese)
  7.  Η Ρωμαϊκή Αγορά ( Forum Romanum)

Η Ρώμη επίσης προσφέρεται και για άφθονο shopping με τα πιο εντυπωσιακά καταστήματα σε όλη την πόλη, μιας και είναι η μητρόπολη με τους πιο διάσημους οίκους στην βιομηχανία της μόδας παγκοσμίως! Ονομαστικά οι πιο διάσημες εμπορικές περιοχές στη Ρώμη είναι η Via dei Condotti, η Via del Corso, η Trastevere, η Viale Marconi με τη Porta Portese και τέλος η Via del Governo Vecchio