Πάμε Λονδίνο !

       1. Πληροφορίες για το Λονδίνο

Το Λονδίνο, είναι η πρωτεύουσα της Αγγλίας και μία από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου και είναι κτισμένο στις όχθες του ποταμού Τάμεση. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρωταγωνιστεί σε διάφορους τομείς όπως τα χρηματοοικονομικά με έδρα του το Σίτι, την τέχνη, τη μόδα, τη μουσική βιομηχανία, το διεθνές εμπόριο, την εκπαίδευση και τον τουρισμό.

Το Λονδίνο είναι ένας τουριστικός προορισμός, από τους πρώτους σε προτίμηση, που αποζημιώνει τους επισκέπτες του ολόκληρο το χρόνο και είναι πάντα διαφορετικό μιας και η πόλη είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός όπου συνέχεια εξελίσσεται και αλλάζει διαρκώς!  

 

       2. Πως να ταξιδέψετε στο Λονδίνο

Το Λονδίνο έχει στη διάθεσή του 5 αεροδρόμια στην ευρύτερη περιοχή του, με το μεγαλύτερο το Χίθροου το οποίο είναι το πιο πολυσύχναστο παγκοσμίως όσον αφορά την κίνηση διεθνών επιβατών και το τρίτο πιο πολυσύχναστο παγκοσμίως είναι το Γκάτγουικ με τη σειρά του.

Κατά αυτόν τον τρόπο δύσκολα μπορεί να βρει κανείς κάποια μεγάλη πόλη ή πρωτεύουσα που να μην συνδέεται αεροπορικώς με το Λονδίνο.

Τα αεροδρόμια του Στάνστεντ και του Λούτον εξυπηρετούν κυρίως τσάρτερ, χαμηλού κόστους ή καινούργιες αεροπορικές εταιρείες. Το μικρότερο και πιο κεντρικό αεροδρόμιο είναι αυτό του Σίτι, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως τους επιχειρηματίες.

 

       3. Τι να επισκεφτείτε στο Λονδίνο

Το Λονδίνο έχει να επιδείξει πληθώρα μνημείων, μουσείων, πάρκων και άλλων πολυχώρων. Πρώτο σε κατηγορία επισκεψιμότητας και προτίμησης των τουριστών είναι το επιβλητικό και πολυφωτογραφημένο Big Ben, το μεγαλύτερο στο είδος του, όπου είναι χτισμένο στη βόρεια όχθη του Τάμεση. Πόλος έλξης των τουριστών είναι και το Buckingham Palace με ιδιαίτερη προτίμηση η παρακολούθηση της αλλαγής της φρουράς όπου γίνεται καθημερινά στις 11πμ. Βασικό σημείο συνάντησης των Λονδρέζων από τα χρόνια του Μεσαίωνα μέχρι σήμερα αλλά και των τουριστών είναι η μεγαλύτερη πλατεία του Λονδίνου η Τραφάλγκαρ (Trafalgar Square).

Ονομαστικά άλλα σημεία άξια θαυμασμού και επίσκεψης είναι:

  1. Το Μάτι του Λονδίνου, αυτή η τεράστια ρόδα με ύψος 135 μέτρα δίπλα στον Τάμεση
  2. Η διάσημη γέφυρα Τάουερ Μπριτζ (Tower Bridge) των 265 μέτρων
  3. Ο Πύργος του Λονδίνου (Tower of London)
  4. Το διάσημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Μαντάμ Τισό (Madame Tussauds)
  5. Το Βρετανικό Μουσείο (British Museum) διαθέτοντας παγκόσμια κληρονομιά 7,000,000 εκθεμάτων
  6. Ο καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου
  7. Το ενυδρείο Θαλάσσιας Ζωής του Λονδίνου (Sea Life London Aquarium)
  8. Το Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς (The Royal Observatory of Greenwich)
  9. Η Εθνική Πινακοθήκη (London National Gallery)
  10. Ο Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου

      Σίγουρα το Λονδίνο έχει πολλά περισσότερα να επιδείξει, ανάλογα και με τις προτιμήσεις και το λόγο που το επισκέπτεται κάποιος μιας και είναι τόπος πολλών επισκεπτών μιας και  καταφτάνουν μόνο και μόνο για να παρακολουθήσουν μία συναυλία ή μία θεατρική παράσταση!

      Το σίγουρο είναι ότι το Λονδίνο είναι και θα παραμένει πάντα συναρπαστικό μιας και όσες φορές και αν το επισκεφτεί κάποιος δεν πρόκειται να το βαρεθεί ποτέ!