Πάμε Θεσσαλονίκη !

1.Πληροφορίες για Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας. Η θαλάσσια αύρα της πόλης είναι η ταυτότητα της και ο παραλιακός δρόμος στο λιμάνι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Θεσσαλονικιών όπου προσφέρεται για βόλτα, χαλάρωση και ρομαντικούς περιπάτους.

Η Θεσσαλονίκη, γνωστή για τα υπέροχα φαγητά της και τους μεζέδες της, διαθέτει μεγάλη ποικιλία εστιατορίων για όλα τα γούστα καθώς επίσης πολύ ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή!

 

2. Πως να φτάσετε στη Θεσσαλονίκη

Η πόλη της Θεσσαλονίκης διαθέτει το δικό της αερολιμένα, «το Μακεδονικό», με απευθείας πτήσεις καθημερινά με την πρωτεύουσα και με μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και μη. Η πόλη είναι συνδεδεμένη με όλα τα μέσα όπως λεωφορεία, πλοία με δρομολόγια προς τα νησιά του βόρειου και νότιου Αιγαίου.

Επίσης, η Θεσσαλονίκη διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στα Βαλκάνια.

 

3. Τι να επισκεφτείτε στη Θεσσαλονίκη

Ο Λευκός Πύργος, σήμα κατατεθέν της πόλης και το πιο πολύ-φωτογραφημένο μνημείο της, δεσπόζει στην πλειοψηφία των καρτ-ποστάλ! Ο Λευκός Πύργος είναι κατάλοιπο της τουρκικής κατοχής και χρησιμοποιούνταν ως κρατητήριο.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης έχει να επιδείξει πολλά αρχαία ευρήματα από διαφορετικές χρονικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, όπως επίσης αξίζει να επισκεφτείτε ονομαστικά:

 1.      το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα

           2.      το Εθνολογικό Μουσείο Πινακοθήκη Καλών Τεχνών

 3.      το Τεχνικό Μουσείο

           4.      το χώρο της ΔΕΘ

           5.      τα Ρωμαϊκά λουτρά

           6.      τη Ρωμαϊκή πλατεία

           7.      την Αψίδα του Γαλέριου από τον 4ο αιώνα, γνωστή ως ΚαμάραΑξίζει επίσης να επισκεφτείτε το μεσαιωνικό κάστρο, όπου μπορείτε να χαζέψετε την πόλη από ψηλά και να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες καθώς επίσης να περπατήσετε το παλαιότερο τμήμα της πόλης με τα όμορφα σπίτια και τα μικρά δρομάκια, όπου δεσπόζει κάτω από το κάστρο.