Πάμε Χανιά !

       1.  Πληροφορίες για Χανιά

Τα πανέμορφα Χανιά βρίσκονται στη βορειοδυτική πλευρά της Κρήτης και έχουνε πρωτεύουσα το Νομό Χανίων. Η πόλη των Χανίων είναι μοναδικός προορισμός γιατί συνδυάζει πολλές όμορφες παραλίες με πολλά ψηλά βουνά και βαθιά φαράγγια, όπως το φημισμένο φαράγγι της Σαμαριάς.

Τα Χανιά, που διατηρουν έως και σήμερα αναλείωτη τη ‘σφραγίδα’  των Ενετών και των Τούρκων  στα αρχιτεκτονικά της μνημεία και στα παραδοσιακά της κτίρια, είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Κρήτης και διατηρεί έως και σήμερα το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι με το φάρο, σήμα κατατεθέν της ομορφιάς της!

 

 2. Πώς να φτάσετε στα Χανιά

Στα Χανιά έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε με αεροπλάνο μέσω εσωτερικών πτήσεων από διάφορα αεροδρόμια της Ελλάδας είτε μέσω τσάρτερ από διάφορα αεροδρόμια ευρωπαΐκών πόλεων . Η πόλη των Χανιών διαθέτει το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» και τοποθετείται 14 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη.

Στα Χανιά έχετε τη δυνατότητα επίσης να ταξιδέψετε και με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Σούδας που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη των Χανίων. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 10 ώρες και στο πλοίο λειτουργούν καφετέριες και εστιατόρια.

                                                                                                                  

       3.  Τι να επισκεφτείτε στα Χανιά

Η επίσκεψη μας στα Χανιά ξεκινάει από τον πυρήνα των Χανίων, την παλιά πόλη. Θα απολαύσετε ρομαντικούς περιπάτους και θα θαυμάσετε τα διατηρητέα κτίρια με την μυρωδιά της παλαιάς εποχής και των διαφόρων περιόδων. Μη διστάσετε να ‘χαθείτε’ στα δαιδαλώδη σοκάκια και να περιηγηθείτε στα γραφικά καλντερίμια της πανέμορφης αυτής πόλης! Μοναδικός σας φίλος η φωτογραφική σας μηχανή για να αποθανατίσετε κάθε γωνιά της πιο πολυφωτογραφημένης πόλης της Ελλάδας! Τελικός σας προορισμός αυτής της όμορφης περιήγησης είναι φυσικά το ενετικό λιμάνι, μοναδικό για το κάλλος του και την αρχιτεκτονική του!

Ονομαστικά άλλα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στα Χανιά είναι:

         1.  το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

         2.   το Ναυτικό Μουσείο Χανίων και Φρούριο Φιρκά

         3.   τον Καθεδρικό ναό των Χανίων, Παναγία Τριμάρτυρη

         4.   τη Δημοτική Αγορά Χανίων

         5.   το τούρκικο τζαμί στο ενετικό λιμάνι, Γιαλί Τζαμί

         6.   το Κουμ Καπί

         7.  τα Στιβανάδικα

         8.   τη Σπλιάντζια

         9.   τη συνοικία της Χαλεπάς

        10.   τα Αρσενάλια ή Νεώρια

        11.  και τέλος τους τάφους των Βενιζέλων, όπου μπορείτε να θαυμάσετε και να  

             αποτυπώσετε τη μαγευτική θέα προς την πόλη των Χανίων