Πάμε Αθήνα !

1. Πληροφορίες για την Αθήνα

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας και η μήτρα του δυτικού πολιτισμού. H ιστορίας της ξεκινάει εδώ και 6000 χρόνια, τη μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης. Η Αθήνα, γενέτειρα του Σωκράτη, του Περικλή, του Σοφοκλή και πολλών άλλων φιλοσόφων έφτασαν την παγκόσμια ιστορία στο απόγειο της, και η πνευματική ολοκλήρωση ήρθε μέσα από την πολιτική σκέψη, επιστήμη, φιλοσοφία, θέατρο, αρχιτεκτονική και τέχνες.

Η κληρονομιά της είναι εμφανή στα μνημεία της, μιας και ακόμα και σήμερα διατηρεί μια μεγάλη ποικιλία από ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία τα οποία προσδίδουν μία ξεχωριστή αίγλη και γοητεία στην πόλη.

Τέλος, η Αθήνα είναι η πόλη που φιλοξένησε το 1896 τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ 108 χρόνια μετά επέστρεψαν ξανά στη γενέτειρά τους οι οποίοι διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

 

2. Πως να φτάσετε στην Αθήνα

Η Αθήνα διαθέτει τον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριο Βενιζέλο», ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2001 και εξυπηρετεί την Αθήνα και γενικά την Αττική  προς όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις και μη με ιδιαίτερη κινητικότητα την θερινή περίοδο.

Επίσης η Αθήνα διαθέτει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά όπου μπορείτε να κάνετε εξορμήσεις σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και την Κρήτη. Επίσης, διαθέτει και άλλα δύο λιμάνια, της Ραφήνας και του Λαυρίου που εξυπηρετούν και αυτά με τη σειρά τους πολλά νησιά του Αιγαίου και του Σαρωνικού.

Τέλος, η Αθήνα διαθέτει το κεντρικό σταθμό των λεωφορείων του ΚΤΕΛ όπου μπορείτε να δικτυωθείτε σε όλη την Ελλάδα.

 

3. Τι να επισκεφτείτε στην Αθήνα

Η πόλη της Αθήνας είναι ένας θησαυρός αρχαιοτήτων και μνημείων ανυπέρβλητης γοητείας και αξίας. Κατά αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδρομή σας στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη και να θαυμάσετε από κοντά το ναό του Ολυμπίου Διός, το αρχαίο θέατρο του Διονύσου, το Ωδείο Ηρώου Αττικού, τα Προπύλαιά, το Ερέχθειο, ο ναός της Αθηνάς, και τέλος το πιο μεγάλο αριστούργημα των αιώνων τον Παρθενώνα  στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Όπως επίσης άξιο θαυμασμού είναι και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής, το οποίο φιλοξενεί συνολικά 4000 ευρήματα ανεκτίμητης αρχαιολογικής σημασίας.

Εν συνεχεία, μετά την περιήγησή σας στην Ακρόπολη συναντάμε το αρχαιότερο δικαστήριο του κόσμου, τον Άρειο Πάγο, έχοντας απέναντι του θέα το λόφο του Φιλοπάππου. Έπειτα μπορείτε να επισκεφτείτε την Αρχαία Αγορά, την γειτονιά της Πλάκας, το Μοναστηράκι και το Θησείο.

Πιο κεντρικά στην πόλη της Αθήνας, μπορείτε να επισκεφτείτε την πλατεία Συντάγματος, τη Βουλή των Ελλήνων με το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ακριβώς μπροστά, τον Εθνικό Κήπο και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ονομαστικά, μπορείτε να επισκεφτείτε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το λόφο του Λυκαβηττού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο και την Εθνική Πινακοθήκη.

Η Αθήνα, χάρη στην πλούσια μορφολογία της μπορεί να καλύψει όλες τις επιθυμίες είτε για βουνό είτε για θάλασσα. Οπότε για τους λάτρεις που θέλουν να έχουν μία ποικιλία γεύσης για την Αθήνα αξίζει τον κόπο να επισκεφτούν και τα προάστια της όπως τον Πειραιά, το ακρωτήρι της Βουλιαγμένης, την Κηφισιά, την Πάρνηθα και την περιοχή του Μαραθώνα.

Η Αθήνα, όπως και η ευρύτερη περιοχή της Αττικής, διαθέτει μεγάλη ποικιλία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, σύγχρονες υποδομές και μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και τεράστια επιλογή για αγορές, διασκέδαση και φαγητό!