Πάμε Ηράκλειο !

       1.      Πληροφορίες για το Ηράκλειο

Το Ηράκλειο, που πιθανότατα πήρε το όνομα του από τον Ιδαίο Ηρακλή, τον μυθικό πατέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι η  μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και η 4η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι εμπορικό κέντρο μέγιστης σημασίας για τη Νότια Ελλάδα και τη λεκάνη της Μεσογείου. Η πόλη του Ηρακλείου συνδυάζει ομορφιές της πολής με τις υπαίθρου και διαθέτει την πιο μεγάλη και σημαντική συλλογή μινωικού πολιτισμού.

 

2.      Πως να φτάσετε στο Ηράκλειο

Η πόλη του Ηρακλείου διαθέτει το Διεθνές Αεροδρόμιο ‘Νίκος Καζαντζάκης’, το μεγαλύτερο της Κρήτης,  το οποίο βρίσκεται 5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Ηρακλείου, στην περιοχή Νέα Αλικαρνασσός με συχνά δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης συνδέεται απευθείας από Λάρνακα και με άλλους νησιωτικούς προορισμούς όπως η Ρόδος.

Επίσης στο Ηράκλειο μπορείτε να φτάσετε και με πλοίο, καθώς υπάρχουν πολλά δρομολόγια τα οποία συνδέουν το λιμάνι του Ηρακλείου με το λιμάνι του Πειραιά, της Σαντορίνης και πολλών άλλων νησιών των Κυκλάδων.

 

3.      Τι να επισκεφτείτε στο Ηράκλειο

Το πιο γνωστό και σημαντικότερο αξιοθέατο που έχει να επιδείξει το Ηράκλειο είναι το παλάτι της Κνωσσού, ένας από τους δημοφιλέστερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να αντιληφθεί τον τρόπο οργάνωσης της ζωής των Μινωιτών.

Ονομαστικά άλλα αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε:

 1. Την πλατεία των Λιονταριών όπου δεσπόζει η εμβληματική Κρήνη Μοροζίνι
 2. Την πλατεία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας του μεγάλου κρητικού ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου, γνωστή ως Πλατεία Κορνάρου
 3. Τον καθεδρικό ναό και προστάτης άγιος του Ηρακλείου, Άγιος Μηνάς
 4. Τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, δημοτική Πινακοθήκη του Ηρακείου
 5. Τη Loggia ένα από τα λαμπρότερα ενετικά οικοδομήματα στο νησί που τελούσε χρέη Λέσχης των ενετικών αρχόντων
 6. Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, που στεγάζει τα εκθέματα της Μινωικής Κρήτης
 7. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
 8. Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, όπου φιλοξενούνται επίσης προσωπικά αντικείμενα του Νίκου Καζαντζάκη καθώς και 2 γνήσιοι πίνακες του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco)
 9. Το Μουσείο Μάχης Κρήτης
 10. Το ενυδρείο Creataquarium στο οποίο μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά τη θαλάσσια πανίδα και χλώρίδα της Κρήτης καθώς επίσης και σπάνια είδη όπως η Καρέττα-Καρέττα
 11. Τέλος, τα Ενετικά Τείχη προσφέρονται για εξερεύνηση μιας και αποτελούν το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της ανατολικής Μεσογείου